Classification: Red Wine i.g.t. “Collina del Milanese”
Blend: Pinot Nero 70%, Uva Rara 30% Planting system: guyot – density 4500 plants/hectar
Winemaking: Raggiunta la giusta maturazione le uve, avendo tempi di maturazione diversi, vengono vendemmiate separatamente. Dopo la raccolta, che viene e ettuata rigorosamente a mano, le uve vengono deposte in piccole ceste,rovesciate in carri vendemmia e trasportate alla cantina dove vengono diraspate delicatamente Una so ce pressatura con presse pneumatiche separa il mosto dalle vinacce che poi fermenta, a temperatura controllata 18°, in serbatoi d’acciaio; da un sapiente assemblaggio nasce questo elegante vino.
Alcohol content: 12°
Acidity: 6,0
Colour: soft pink
Bouquet: enveloping, of good persistence with oral and fruity notes
Palate: fresh, soft, velvety
Pairing: as an aperitif, throughout the meal with seafood and land appetizers, with first courses with sh and vegetable sauces, with white meats, savory sh and medium-aged cheeses.
Aging: great young
Serving temperature: 10°C - 12°C
Production: 6.500 bottles
A CURIOSITY: on the label we wanted to reproduce a little job done in the nursery on the occasion of Father’s Day, by little Eva and her dad Gianenrico! |

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