Questo sito utilizza i "cookie" per migliorarne la navigazione e garantire una corretta visualizzazione di tutte le aree delllo stesso. Chiudendo questo banner il visitatore e/o l'Utente Registrato, acconsente all’uso dei "cookie". Per saperne di più vai alla pagina Informativa Cookies.
Io sono il vino che dall'ameno colle del vecchio Mombrione ebbe i natali.
Con l'oro del sol ch'entro mi bolle dei sogni in dolci voli, allargo l'ali.
Mi esaltano i poeti nei lor canti definendomi Nettare dei Santi.

Classification: Sparkling white wine I.G.T. - "Collina del Milanese"

Blend:
Malvasia Aromatica 100%
planting system: guyot
density: 4500 plants/hectar

Winemaking:
Reached a suitable maturation, the grapes are harvested by hand in baskets, reserved in harvest wagons and transported to the winery, where they are gently destemmed.
Cold maceration at 8-10 ° for 24 hours of the pressed in steel fermenters; soft pressing with pneumatic presses; the must is fermented at 16-18 ° in steel tanks. Before bottling the wine is enriched with cheerful efferve- scence obtained with a natural refermentation in autoclave.

Alcohol content: 11°

Acidity: 5,8

Colour: straw yellow

Bouquet: intense, distinctive, finely aromatic

Palate: pleasant, enveloping, balanced with good aromatic persistence

Pairing: it accompanies delicate and fragrant, firstcourses vegetable soups, fish soups, dishes of salami

Aging: not suitable, to be drunk young

Serving temperature: 6° - 8°C

Production: 6.500 bottles

malvasia-small

pdf button

malvasia