Io sono il vino che dall'ameno colle del vecchio Mombrione ebbe i natali.
Con l'oro del sol ch'entro mi bolle dei sogni in dolci voli, allargo l'ali.
Mi esaltano i poeti nei lor canti definendomi Nettare dei Santi.


Classification:
Sparkling white wine

Blend:
Verdea 85%, other white grapes 15%
planting system: guyot
density: 4500 plants/hectar

Winemaking:
Reached a suitable maturation, the grapes are harvested by hand in small baskets, reserved in harvest wagons and transported to the winery, where they are gently de-stemmed. Soft pressing with pneumatic presses.
The must is fermented at controlled temperature 16-18 °, in steel tanks. Before bottling the wine is enhanced with a cheerful effervescence obtained with a natural refermentation in autoclave.

Alcohol content: 11°

Acidity: 5,8

Colour: Straw yellow with greenish reflections

Bouquet: characteristic, delicately fruity and floral

Palate: fresh, cheerful, pleasant slightly bitter aftertaste

Pairing:
aperitif, throughout the whole meal to accompany first dishes and light and delicate main courses.

Aging: to be drunk young, very young

Serving temperature: 6° - 8°C

Production: 90.000 bottles

verdealatonsa-small

pdf button

verdea-la-tonsa

Questo sito utilizza i "cookie" per migliorarne la navigazione e garantire una corretta visualizzazione di tutte le aree delllo stesso. Chiudendo questo banner il visitatore e/o l'Utente Registrato, acconsente all’uso dei "cookie". Per saperne di più vai alla pagina Informativa Cookies.