Io sono il vino che dall'ameno colle del vecchio Mombrione ebbe i natali.
Con l'oro del sol ch'entro mi bolle dei sogni in dolci voli, allargo l'ali.
Mi esaltano i poeti nei lor canti definendomi Nettare dei Santi.


Classification: 
White wine I.G.T. “Collina del Milanese”

Blend: 
Verdea 100%
planting system: guyot
density: 4500 plants/hectar

Winemaking:
Reached a suitable maturation, the grapes are harvested by hand in small baskets, reversed in harvest wagons and transported to the winery, where they are gently de-stemmed. Cold maceration at 8-10 ° C for 24 hours of the crushed grapes in steel fermenters; soft pressing with pneumatic presses; the must obtained is fermented at a temperature 16 ° -18 ° C, in steel tanks.

Alcohol content: 12°

Acidity: 5,7

Colour: straw yellow

Bouquet: delicate and pleasant, floral and fruity, intense enough

Palate: pleasant, characteristic, with hints of yellow fruit and bitter almonds

Pairing: appetizers and medium structure first courses, main dishes of fish and white meat

Aging: not suitable, to drink in youth, no later than two years

Production: 8° - 10°C

Produzione: 28.000 bottles

 

verdean1-small

pdf button

verdea-n1

Questo sito utilizza i "cookie" per migliorarne la navigazione e garantire una corretta visualizzazione di tutte le aree delllo stesso. Chiudendo questo banner il visitatore e/o l'Utente Registrato, acconsente all’uso dei "cookie". Per saperne di più vai alla pagina Informativa Cookies.